Woonhuisverzekering Almere

Verzekering advies nodig? Wij helpen je!

Zo, net je nieuwe huis gekocht. En nu alle zaken regelen. Heb je al gedacht aan je woonhuis verzekeringen?

Zo, net je nieuwe huis gekocht. En nu alle zaken regelen. Heb je al gedacht aan je woonhuis verzekeringen?

Heb jij net een nieuwe woning gekocht in Almere? Dan is het belangrijk om deze (inclusief alle nieuwe meubels) goed te verzekeren. Wij leggen je hier kort uit welke Woonhuis verzekeringen je hiervoor nodig hebt, en wat hierbij precies verzekerd is. 

De opstalverzekering, bekend bij elke woonhuis bezitter 

Onder opstal wordt bedoeld een door de mens gemaakt bouwwerk wat op de grond is geplaatst. Daarnaast valt onder opstal alles wat aard- en nagelvast aan het bouwwerk gevestigd is. Ofwel alles in en rond het huis wat vast zit en wat je bij een eventuele verhuizing niet kan meenemen. Denk hierbij dus ook aan de badkamer en de WC.  Daarnaast valt onder opstal ook eventuele bijbehorende bijgebouwen en schuttingen. 

Elke huizen bezitter is bekend met de opstalverzekering, omdat banken dit ook verplicht stellen wanneer zij jou een hypotheek verstrekken. 

TIP! Heb jij een appartement gekocht in Almere? Dan is de opstalverzekering vaak al opgenomen in de VVE (vereniging van eigenaren). Je kunt dit het beste even navragen bij de verkopers of de makelaar. 

Standaard verzekerd onder de Opstalverzekering 

Onder de standaard opstalverzekering is in ieder geval verzekerd: 

 • brand- en/of blusschade
 • rook- en roetschade
 • schade door ontploffing
 • Lekkage 
 • blikseminslag
 • storm (vanaf windkracht 7)
 • neerslag en vorst
 • inbraak en diefstal
 • Een aanrijding 

Ook zonnepanelen en laadpalen voor elektrische auto’s zijn vaak standaard gedekt onder de opstalverzekering. 

Maar er zijn ook gebeurtenissen die NIET verzekerd zijn onder de opstalverzekering. Veroorzaak je bijvoorbeeld zelf schade aan een dure nagelvaste vloer, dan is dit alleen verzekerd onder een all-risk dekking. In principe is alleen hetgeen gedekt wat gezien kan worden als een ‘onzeker voorval’. Ook zijn rieten daken vaak uitgesloten binnen een opstalverzekering. En vallen natuurrampen ook niet onder de dekking van een standaard opstalverzekering.

Welke aanvullende opties heeft de opstalverzekering? 

De ramen van jouw woning zijn vaak ook niet standaard verzekerd. Je kunt dit wel verzekeren met een extra glasverzekering, maar dit valt soms ook binnen de all-risk opstalverzekering. Daarnaast kun je met een all-risk verzekering ook de schades verzekeren die zelf per ongeluk veroorzaakt. 

LET OP! De gedekte schades kunnen nogal verschillen per verzekering. Het is daarom belangrijk om de voorwaarden goed door te lezen en vooral te kijken naar uitsluitingen.  

Jouw nieuwe inboedel goed verzekerd, met de inboedelverzekering 

Stel je krijgt te maken met brand, waterschade of inbraak, dan is je woning goed verzekerd met de opstalverzekering, maar de meubels in jouw woning nog niet. Hiervoor is de inboedelverzekering. Onder inboedel vallen alle losse spullen in jouw huis. Dit zijn de spullen die je bij een verhuizing normaal mee zou nemen en waarvoor je niks kapot hoeft te maken. 

Standaard verzekerd binnen de inboedelverzekering 

Binnen de meeste standaard inboedelverzekeringen, is jouw inboedel in ieder geval verzekerd tegen:

 • Brandschade 
 • Inbraakschade 
 • Diefstal 
 • Stormschade 
 • Neerslagschade 

Binnen de inboedelverzekering zijn ook de losse spullen in jouw tuin, schuur en garage verzekerd, denk hierbij bijvoorbeeld aan tuinmeubelen, gereedschap en een fiets. 

Ook de inboedelverzekering kent aanvullende opties 

Zo kun je ook bij de inboedelverzekering kiezen voor een all-risk variant. Hiermee verzeker jij je inboedel ook tegen schade doordat jij zelf per ongeluk iets laat vallen of omstoot. Ook hierbij scheelt het weer per verzekeraar wat wel en niet gedekt is binnen de inboedelverzekering. 

Waarom kiezen voor Rockethypotheken als jouw verzekeringsadviseur in Almere?

Als verzekeringsadviseur kunnen wij door het stellen van enkele vragen achterhalen welke verzekering het beste bij jou past. Door onze kennis van woonverzekeringen ben jij dus eenvoudig en snel verzekerd. Ook weet jij bij Rockethypotheken in Almere wie jij aan de lijn krijgt als jij een schade hebt te melden.

Interesse in ons persoonlijk verzekeringsadvies in Almere? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze persoonlijke adviseurs staan klaar om jou te begeleiden naar een passende verzekering.

Wil jij goed verzekerd zijn?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ilse

Contact