fbpx

29 September 2021

Stappenplan verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen? Of ben je nog helemaal niet zo ver, maar droom je stiekem wel al eens van een andere woning?

In beide gevallen is een stappenplan om te verhuizen zeker geen overbodige luxe. Er komen namelijk een heleboel zaken op je af als je gaat verhuizen, dus een duidelijk en helder overzicht kun je vast en zeker gebruiken. Daarom hebben wij een stappenplan opgezet waarin we je alles vertellen over waar je aan moet denken als je gaat verhuizen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Zeker als het aankomt op verhuizen geldt: een goed begin is het halve werk. Dus zorg ervoor dat je al je zaken netjes hebt geregeld. Bedenk niet alleen welke spullen je allemaal mee wilt verhuizen, maar maak bijvoorbeeld ook een planning en vraag alvast aan familie en vrienden of ze kunnen helpen. Een verhuizing is een perfecte gelegenheid om eens kritisch naar alle spullen te kijken. Zijn er spullen die je al jaren niet meer gebruikt? Kijk dan eens of het mogelijk is om deze spullen bijvoorbeeld te verkopen of naar de kringloop te brengen. Zo weet je zeker dat je alleen spullen meeneemt naar het nieuwe huis die je daadwerkelijk gebruikt. Het is ook belangrijk om er zeker van te zijn dat alle financiën zijn geregeld, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Onze financieel adviseur in Almere helpt je graag om alles op het gebied van je hypotheek te regelen. Zo kun jij je weer bezig houden met het uitzoeken van spullen en andere belangrijke zaken.

Inpakken maar!

Om voor een soepele en vlekkeloze verhuizing te zorgen, is het van belang dat je structureel te werk gaat bij het inpakken. Als je besloten hebt welke spullen er allemaal mee gaan met de verhuizing, kunnen deze spullen vervolgens worden ingepakt. Doe dit op een logische manier, pak bijvoorbeeld alle spullen die samen in een kastje komen te staan in dezelfde doos in. Dit bespaart een hoop werk tijdens het uitpakken. Vergeet ook niet om met een stift op de doos te schrijven wat erin zit. Ook dit zorgt ervoor dat je snel en eenvoudig de juiste spullen op de juiste plek in de nieuwe woning kunt leggen.

De verhuizing zelf

Bepaal hoe de verhuizing zelf gaat verlopen. Kies je voor een verhuisbedrijf, dan wordt een hele hoop werk uit handen genomen en zijn je spullen verzekerd tijdens het transport. Uiteraard hangt hier wel een prijskaartje aan. Als je liever op een goedkopere manier verhuist, kun je bijvoorbeeld ook een enkele (student)verhuizer inhuren of vrienden en familie optrommelen. Dit kost wel meer tijd en werk. Maak hier dus zelf een afweging in en plan dit goed met de mensen die je nodig gaat hebben. Tip: heb je de sleutel van de nieuwe woning al? Neem iedere keer als je ernaar toe gaat alvast iets mee, dan scheelt dit weer tijd en moeite op de verhuisdag zelf.

Uitpakken en inrichten

Wellicht één van de leukere dingen van de verhuizing: het uitpakken en inrichten! Accepteer dat het uitpakken een paar dagen zal duren, het is namelijk gewoon ontzettend veel werk. Zodra alle dozen in de kamer staan waar ze horen te staan, gaat het uitpakken vanzelf stapsgewijs en dat is prima. Leg voor jezelf vooral niet te veel druk op het uitpakken van de spullen, het is namelijk belangrijk dat dit zorgvuldig gebeurd. Speel een beetje met de inrichting en schuif vooral met wat meubels om te kijken wat jij het mooiste vindt staan.

Maak het je eigen

Is het dan eindelijk zover dat je in je nieuwe stekje woont? Als het merendeel is uitgepakt, is het tijd om de nieuwe woning helemaal je eigen te maken. Zo voel jij je écht thuis. Dit kun je doen door bijvoorbeeld foto’s op te hangen of leuke accessoires toe te voegen aan het interieur. Heb je plannen om te verhuizen, maar loop je nog tegen wat dingen aan? Je kunt bij Rocket Hypotheken terecht voor een hypotheekadvies in Almere, Huizen, Lelystad en omgeving. Schroom niet om contact met ons op te nemen, dan kijken we naar wat we voor jou kunnen betekenen!

Meer informatie: www.rockethypotheken.nl of 036-200 21 63.

Rocket Hypotheken
Veluwezoom 5
1327 AA ALMERE
[email protected]